Vier koplopers bij NK dammen Afdrukken
dinsdag 14 april 2009
De negende ronde van het Nederlands damkampioenschap was de productiefste ronde van het toernooi tot nu toe. Koploper Roel Boomstra, die in een theoretische variant in sneltreinvaart remiseerde tegen Luteijn, kreeg gezelschap van titelverdediger Ron Heusdens, Sven Winkel en Boudewijn Derkx.

Achter de vier koplopers is het dringen geblazen met op één punt een drietal spelers.
Ron Heusdens revancheerde zich gisteren voor zijn nederlaag een dag eerder tegen Kees Thijssen. In zijn partij tegen Pim Meurs slaagde hij erin de 21-jarige Culemborger een ongemakkelijk gevoel te bezorgen. In speltechnisch opzicht had het allemaal niet veel om het lijf, maar als vaker in de partijen van Meurs fungeerde de klok als scherprechter. In een onoverzichtelijke positie moest Meurs nog dertien zetten spelen binnen drie minuten. Een dag eerder kwam de High Potential nog weg met deze kamikazeachtige tijdverdeling, maar Heusdens profiteerde optimaal.
Het topduel tussen Kees Thijssen en Alexander Baljakin was lange tijd spannend, maar eindigde uiteindelijk onbeslist. De snelste overwinning kwam op naam van Sven Winkel, die Jochem Zweerink in een macro-eindspel verraste met een damcombinatie. Ook Boudewijn Derkx voegde zich bij de koplopers door een overtuigende winstpartij tegen Martijn Vissers. Derkx voelt zich nog steeds niet optimaal na zijn ziekmelding op eerste Paasdag, maar zijn vechtlust lijdt er niet onder.
Hein Meijer kon weer eens ouderwets juichend de speelzaal verlaten. Hij ging vol voor de winst tegen Wim van der Kooij en zag zijn inspanningen uiteindelijk beloond. Via een strakke centrumstrategie dreef hij Wim van der Kooij naar de randen van het bord. Kort na de tijdcontrole was het duel beslist.

  
  
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa