Zes kanshebbers op nationale damtitel Afdrukken
vrijdag 17 april 2009
In de voorlaatste ronde van het Nederlands damkampioenschap heeft koploper Ron Heusdens zijn leidende positie geconsolideerd door een remise tegen Hans Jansen. Op één punt van de titelverdediger volgen een vijftal spelers. De eerste zes hebben in de slotronde allemaal nog kans op de titel én het WK-ticket voor Brazilië.

Bij de achtervolgers van Heusdens voegde zich de Amsterdamse grootmeester Hein Meijer ten koste van Pim Meurs. Het Culemborgse talent speelde tot de veertigste zet een goede partij, maar opnieuw brak tijdgebrek hem op. In de beslissende fase toonde Meijer, die een remiseaanbod weigerde, zijn vechtlust. Na de partij was Meijer als vanouds opgetogen en schreeuwde iedereen bij elkaar met de mededeling: “Het kan nog!!”. In de slotronde speelt Meijer immers tegen titelverdediger Ron Heusdens…

Het 16-jarige talent Roel Boomstra probeerde van alles om Jeroen van den Akker te verslaan. De speler die bedolven wordt onder de loftuitingen nam de nodige risico’s om zijn remisereeks te doorbreken. Boomstra won de eerste twee partijen in dit toernooi en produceerde daarna louter remises. Gisteren was het al zijn tiende remise op rij en dat terwijl hij nog nooit meer dan vijf remises na elkaar gespeeld had. In de spannende partij tegen grootmeester Van den Akker was hij in het eindspel nog op zoek naar een voordeelremise en daarin slaagde hij na vijf uur dammen.

  
  
  
  
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa