Mooie remises zijn ook mooi Afdrukken
woensdag 15 april 2009
De schoonheid van het damspel is voor de kenners niet afhankelijk van het winstpercentage. In de tiende ronde van het Nederlands damkampioenschap eindigden alle partijen in remise en toch viel er veel te genieten.
Zo speelde Roel Boomstra een prachtige omsingelingspartij tegen Hein Meijer. Amsterdammer Meijer staat bekend om zijn degelijke positiespel en die reputatie maakt hij ook in Huissen waar. Toch bracht Boomstra een interessant speltype op het bord. In de analyse na de partij kwamen beide spelers er nog steeds niet uit wie het beste van het spel had.

Het duel tussen de koplopers Ron Heusdens en Boudewijn Derkx werd als enige partij in deze ronde een rimpelloze remise. De vierde koploper, Sven Winkel, speelde een interessante klassiekachtig duel tegen Alexander Baljakin. De voormalige Rus had lange tijd de beste perspectieven, maar uiteindelijk verwaterde zijn voordeel.

Een behoorlijke winstkans miste Pim Meurs in zijn partij tegen Kees Thijssen. De vijfvoudige kampioen moest in het gevorderde middenspel een schijf prijsgeven, maar hij bleef nog juist binnen de remisegrenzen. Net als een dag eerder miste zijn tegenstander een kansrijke voortzetting.

In de langste partij van de dag maakten Van den Akker en Van der Kooij elkaar het leven zuur. Na bijna zes uur dammen berustte Van den Akker in een voordeelremise: 1+ - 1-. En weer zat Wim van der Kooij dit toernooi dus lange tijd aan het bord gekluisterd. De Bosschenaar maalt er niet om. Hij werkt zijn zetten bij, haalt de notaties van de andere partijen die dag op bij de organisatie… en gaat vervolgens aan het analyseren met Hans Jansen. Totdat het barpersoneel hen vriendelijk vraagt 't Koelhuis te verlaten. Dat kwam eigenlijk wel goed uit. 'Waar aten we ook alweer?'

  
  
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa