Plus perikelen Afdrukken
donderdag 23 april 2009
Er is een debat ontstaan - tijdens en na de sluiting, op het 'world draughts forum ' en op andere plaatsen - over de plusremises als het criterium bij gelijk eindigen en de wijze waarop Ron Heusdens Alexander Baljakin de laatste een plusremise gaf. Beiden hebben zich inmiddels uitgelaten over de wijze waarop de plusremise tussen de twee tot stand kwam.
Lees meer...
 
Alexander Baljakin kampioen van Nederland Afdrukken

 

Alexander
Baljakin


Kampioen
van
Nederland
2009

 
Baljakin kampioen na hectische slotronde Afdrukken
zaterdag 18 april 2009
In de slotronde van het Nederlands damkampioenschap heeft Alexander Baljakin de titel weggekaapt voor de neus van titelverdediger Ron Heusdens. Beide spelers eindigden met hetzelfde aantal punten, maar het saldo van plus- en minremises was in het voordeel van Baljakin.
Lees meer...
 
ROEL!?! Afdrukken
zaterdag 18 april 2009
Roel Boomstra lijkt toe te gaan slaan! Hij staat inmiddels een schijf voor tegen Sven Winkel. Rob Clerc en anderen taxeren Roels stand als gewonnen.
Het duel tussen koploper Ron Heusdens en Hein Meijer is spannend zodat hier nog niet veel over te zeggen is. Bij remise van Ron Heusdens en winst van Roel staat de laatste een plusremise voor en is hij kampioen.
In geval Roel wint en Alexander Baljakin dit eveneens doet, eindigen Roel en Alexander gelijk en volgt vanmiddag nog een spectaculaire barrage. Hetzelfde scenario geldt voor Hein Meijer.
Kortom er kan zich hier in Huissen (als Ron niet van Hein wint, of als Hein en/of Alexander niet winnen) een enorme sensatie te voltrekken: een16 jarige debutant Nederlands kampioen (de jongste ooit, ook jonger dan Sijbrands en Wiersma) en direct geplaatst voor het wereldkampioenschap dit jaar in Brazilië.
 
Boomstra scoort gouden plus in damfinale Afdrukken
vrijdag 17 april 2009
Door Bert Dollekamp

Huissen - De 16 jarige Roel Boomstra uit Emmen is aan het laatste hoofstuk van een meeslepend NK debuut begonnen. De ontknoping en de titel ontbreken nog, maar nu al is zijn spannende jongensboek een thriller van de eerste orde. Na een gouden plusremise tegen Jeroen van den Akker zet Boomstra vandaag in een groep van vijf topdammers pal achter titelverdediger Ron Heusdens aan voor de beslissende jump.
Lees meer...
 
Zes kanshebbers op nationale damtitel Afdrukken
vrijdag 17 april 2009
In de voorlaatste ronde van het Nederlands damkampioenschap heeft koploper Ron Heusdens zijn leidende positie geconsolideerd door een remise tegen Hans Jansen. Op één punt van de titelverdediger volgen een vijftal spelers. De eerste zes hebben in de slotronde allemaal nog kans op de titel én het WK-ticket voor Brazilië.
Lees meer...
 
Damsimultaan in verzorgingshuis Sancta Maria Afdrukken
vrijdag 17 april 2009
Damvereniging VBI vond het een aardig idee om bij het 75-jarig jubileum en het NK dammen ook de oudere medemens in Huissen te betrekken. In het verzorgingshuis Sancta Maria werd een damsimultaan gegeven door twee leden van de damvereniging, Bart en Eef Leijser.
Lees meer...
 
Het zit Boomstra even niet mee Afdrukken
vrijdag 17 april 2009
Door Bert Dollekamp

Huissen – Met de finish in zicht is titelverdediger Ron Heusdens na een fortuinlijke winst op Jochem Zweerink spekkoper in het NK dammen. Alexander Baljakin waste Martijn Vissers de oren en leidt met een miniem plusje een groepje achtervolgers met Boudewijn Derkx, Sven Winkel en Emmenaar Roel Boomstra, die voor het eerst in zijn carrière geen koploper in het NK is.
Lees meer...
 
Titelverdediger alleen aan kop Afdrukken
donderdag 16 april 2009
In de elfde ronde van het Nederlands damkampioenschap heeft titelverdediger Ron Heusdens alleen de leiding genomen. Door een overwinning tegen debutant Jochem Zweerink kwam Schiedammer Heusdens op een plus drie score.
Lees meer...
 
Damcowboy Martijn Vissers Afdrukken
donderdag 16 april 2009
Debutant Martijn Vissers vindt het allemaal prachtig. 'Ik geniet met volle teugen', zei hij, bij de demonstraties gevraagd naar zijn ervaringen als debutant. 'Nog niet zo lang geleden ging ik kijken naar mijn ex-clubgenoot Gérard Jansen. Nu komt hij naar mij kijken.'
Lees meer...
 
Roel Boomstra gaat voluit in zinderende finale Afdrukken
donderdag 16 april 2009
Door Bert Dollekamp

Zeven dammers op een kluitje strijden de komende dagen om de 92ste nationale titel. Onder hen debutant Roel Boomstra uit Emmen, die nu al tien ronden van geen wijken weet en tegen grootmeester Hein Meijer een adembenemende winstpoging ondernam.
Lees meer...
 
Mooie remises zijn ook mooi Afdrukken
woensdag 15 april 2009
De schoonheid van het damspel is voor de kenners niet afhankelijk van het winstpercentage. In de tiende ronde van het Nederlands damkampioenschap eindigden alle partijen in remise en toch viel er veel te genieten.
Lees meer...
 
Nieuwe analyses Guntis Valneris Afdrukken
woensdag 15 april 2009
Ook analyticus Guntis Valneris was een druk bezet man tijdens de Paasdagen: bezig met simultaans en demonstraties. Eindelijk heeft hij nu ook weer tijd voor wat analysewerk. Na de derde en de vierde ronde heeft hij nu ook de vijfde en zesde ronde bekeken.
Zie analyse.
 
Peloton dammers achterhaalt Roel Boomstra Afdrukken
woensdag 15 april 2009
Door Bert Dollekamp

Huissen –  Vier ronden voor de finish van het NK dammen is het grote peloton neergestreken op Roel Boomstra. Zelf speelde de debutant remise met de nestor van het toernooi Frits Luteijn, waardoor Boudewijn Derkx, Sven Winkel en titelverdediger Ron Heusdens langszij konden komen. De grootmeesters Hein Meijer, Kees Thijssen en Alexander Baljakin volgen op slechts een punt, zodat op de afloop van dit spannendste NK in jaren geen peil is te trekken.
Lees meer...
 
Vier koplopers bij NK dammen Afdrukken
dinsdag 14 april 2009
De negende ronde van het Nederlands damkampioenschap was de productiefste ronde van het toernooi tot nu toe. Koploper Roel Boomstra, die in een theoretische variant in sneltreinvaart remiseerde tegen Luteijn, kreeg gezelschap van titelverdediger Ron Heusdens, Sven Winkel en Boudewijn Derkx.
Lees meer...
 

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa