Kees Thijssen breekt remiseban Afdrukken
maandag 13 april 2009
Vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen heeft in de zevende ronde van het Nederlands kampioenschap zijn remiseban gebroken. De 33-jarige Amsterdammer had in het NK 21 (!) achtereenvolgende partijen remise gespeeld.

Zijn laatste winstpartij op een NK dateerde van twee jaar gelden en was tegen Ron Heusdens. Uitgerekend titelverdediger Heusdens fungeerde in de zevende ronde opnieuw als slachtoffer. Zelfs de meest fervente fans van Thijssen begonnen zich zo langzamerhand af te vragen wat er met hem aan de hand was.

In dit toernooi heeft Thijssen al twee gewonnen standen remise laten lopen en aan de reeks puntendelingen leek maar geen eind te komen. Gisteren was al snel duidelijk dat beide grootmeesters een partij op het scherpst van de snede zouden spelen. Dat ondanks het feit dat op Tweede Paasdag twee ronden gespeeld werden. Van krachten sparen in de ochtendronde was echter geen sprake. Kort na de opening stond het bord al in vuur en vlam. De ingrediënten voor een spannende partij waren volop aanwezig. Heusdens plaatste een zwarte schijf op veld 36 en in dat enigszins abstracte spelbeeld kon Thijssen eindelijk zijn klasse etaleren.

De grote verliezer van de ochtendronde was Pim Meurs die na bijna zes uur spelen een gewonnen eindspel verprutste tegen debutant Jochem Zweerink. Koploper Roel Boomstra speelde een strak positioneel duel tegen Hans Jansen (1-1) en kwam ongedeeld aan de leiding.

  
  
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa