Heusdens achterhaalt koploper Boomstra Afdrukken
vrijdag 10 april 2009
Roel Boomstra heeft zijn positie in de derde ronde van het Nederlands damkampioenschap op stijlvolle wijze geconsolideerd. De aanval van vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen sloeg de 16-jarige debutant met verve af.
Het werd een hoogstaand positioneel duel waarin beide partijen elkaar volstrekt niets toegaven. De partij maakt duidelijk dat Boomstra meer dan gewend is aan het NK-niveau en acteert op grootmeesterniveau. De lijstaanvoerder kreeg gezelschap van titelverdediger Ron Heusdens die de te ambitieuze opzet van debutant Martijn Vissers op hardhandige wijze afstrafte. De strategie van de debutant staat bekend als het ‘naamloos skelet’, maar een deelnemer gaf aan die opstelling de kwalificatie ‘schaamteloos skelet’.
Nog was de koek niet op in de ochtendronde voor wat het aantal overwinningen betreft. Eindelijk een lichtpuntje voor Alexander Baljakin die Jeroen van den Akker versloeg. De recordboeken moeten nageplozen worden, want vermoedelijk is het niet eerder voorgekomen dat een internationaal grootmeester, wat Van den Akker toch is, na drie ronden nog puntloos is.
Een teleurstelling was er voor Pim Meurs die remise speelde tegen Wim van der Kooij. Aanvankelijke zag de positie van de 21-jarige Culemborger er veelbelovend uit, maar naarmate de partij vorderde kantelde het voordeel. In tijdnood zag Van der Kooij zelfs een problematische winstforcing over het hoofd.
Totaal van slag is ook Hans Jansen. Zijn positionele opzet werd genadeloos afgestraft door Boudewijn Derkx.
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa