Boomstra alleen op kop in NK dammen Afdrukken
donderdag 09 april 2009
Debutant Roel Boomstra blijft verbazen bij het Nederlands kampioenschap. De 16-jarige scholier uit Emmen won ook zijn tweede partij, nu ten koste van Wim van der Kooij. Het feit dat Boomstra won was niet zo verrassend, maar de manier waarop was meer dan indrukwekkend.
Hij liet de 55-jarige Brabander alle hoeken van het bord zien. Het klassenverschil was zo groot dat het op het bord tot pijnlijke taferelen leidde. Zelden moest iemand met zo’n vol bord schijven opgeven. Ondertussen rijst de vraag hoe ver Boomstra kan komen. Dat hij een serieuze titelkandidaat is blijkt na twee ronden al duidelijk. In aanmerking voor het derde WK-ticket, na Heusdens en Thijssen, komt hij zeker. In de derde ronde wacht voor hem een nieuwe test tegen vijfvoudig nationaal kampioen Kees Thijssen.
De twee ronde begon voor Hein Meijer een half uur later dan het geprogrammeerde aanvangstijdtip van 11.00 uur. Meijer logeert in Elst en kwam naar de toernooizaal in Huissen op de fiets. Onderweg verdwaalde de Amsterdammer tussen de tuinbouwkassen en dat kostte hem een half uur bedenktijd. Desondanks wist hij het tegen Kees Thijssen droog te houden.
De verassing van de ronde was de overwinning van Frits Luteijn op Jeroen van den Akker, die in het middenspel vermoedelijk een winnend plan miste. De immer razendsnel spelende Luteijn benutte zijn zeeën van bedenktijd optimaal en wikkelde het eindspel onberispelijk af. Hoe lang kan Luteijn, die in de bondscompetitie grootmeesters als Valneris en Getmanski moeiteloos op remise hield, nog onderschat worden?
De debuterende Jochem Zweerink wist in een goed gespeelde flankaanval te winnen van Boudewijn Derkx.
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa