NK toch kwalificatietoernooi WK Afdrukken
woensdag 18 maart 2009
Deze week ontving de KNDB het heugelijke nieuws van de FMJD bij monde van 'Executive Vice President' Harry Otten dat via het NK in Huissen toch nog een plaats voor het WK te verdienen is.
Hij sprak zijn waardering uit voor de Nederlandse organisatie van de WK match tussen Alexander Schwarzman en Alexander Georgiev deze zomer en berichtte het volgende:
“Het is me een genoegen, te melden dat de FMJD-plaats in het Wereldkampioenschap Mannen 2009 in Brazilië naar Nederland gaat. Dit betekent dat de winnaar van het Nederlands Kampioenschap dat op 8 april in Huissen van start gaat automatisch geplaatst is. In geval de kampioen zich al geplaatst heeft, plaatst nummer twee zich en in geval zowel de kampioen als nummer twee zich al hebben geplaatst, gaat nummer drie naar Brazilië. Nederland heeft met de organisatie van de match tussen Schwarzman en Georgiev wederom zijn grote inzet voor het internationale dammen getoond. We zijn alle betrokkenen veel dank verschuldigd.”
Zodoende is het 'Jansen Totaal Wonen Nederlands Kampioenschap Dammen 2009' kwalificatietoernooi voor het WK 2009 dat van 15 oktober tot en met 11 november in Brazilië wordt gespeeld.
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa