Roel Boomstra weer alleen aan de leiding Afdrukken
maandag 13 april 2009
Na het zware Paasweekeinde staat de jonge held Roel Boomstra weer alleen aan kop. De 21-jarige Pim Meurs heeft zich in de achtste ronde gevoegd bij de achtervolgers van Roel Boomstra. De koploper speelde remise tegen titelverdediger Ron Heusdens. Ook Alexander Baljakin wist aansluiting te vinden.

High Potential Meurs speelde een bloedstollende partij tegen Hans Jansen. In een meer dan ongebruikelijk speltype trok Jansen alle registers open om te profiteren van de tijdnood van zijn tegenstander. Meurs bleef koelbloedig en verzilverde direct na de tijdnoodfase zijn superieure positie.
Op de andere borden trok vooral het duel Frits Luteijn – Kees Thijssen de aandacht. De zwartspeler leek op Tweede Paasdag voor vier punten te gaan, maar in een stijlvolle partij verslikte hij zich net als de meeste deelnemers in de kracht van Luteijn. Deze immer razendsnel spelende dammer is met 56 jaar de oudste deelnemer van het toernooi en gemiddeld verbruikt hij per partij een uur minder bedenktijd dan zijn tegenstanders. Ondertussen vraagt iedereen zich af waar Luteijn kan komen als hij al zijn bedenktijd gaat gebruiken…
Jeroen van den Akker behaalde ten koste van Jochem Zweerink zijn eerste overwinning. In een drie om drie schijven eindspel maakte de debutant, met nog vijftig minuten bedenktijd, de beslissende fout. Voor sommige spelers waren de twee partijen er één te veel. Er worden geen statistieken van bijgehouden, maar het is duidelijk dat Wim van der Kooij de meeste uren achter het bord zit. De 55-jarige Bosschenaar zat ook in de middagsessie weer uren aan het bord gekluisterd tegen Alexander Baljakin. In het overgangsfase naar het eindspel ging de trukendoos bij de voormalige Wit-Rus helemaal open. Van der Kooij kwam de problemen niet meer te boven en moest na bijna zes uur capituleren.

  
  
 
https://
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa