Horde wolven in spoor Roel Boomstra Afdrukken
maandag 13 april 2009
Door Bert Dollekamp

Huissen -  Het NK dammen is ruim over de helft en nog steeds kan Roel Boomstra de jongste winnaar ooit worden. De 16-jarige scholier uit Emmen produceerde na zijn dubbelslag in de openingsrondes zes remises op rij, maar gaat nog steeds fier aan de leiding, met een horde hongerige wolven in zijn spoor.
Lees meer...
 
Roel Boomstra weer alleen aan de leiding Afdrukken
maandag 13 april 2009
Na het zware Paasweekeinde staat de jonge held Roel Boomstra weer alleen aan kop. De 21-jarige Pim Meurs heeft zich in de achtste ronde gevoegd bij de achtervolgers van Roel Boomstra. De koploper speelde remise tegen titelverdediger Ron Heusdens. Ook Alexander Baljakin wist aansluiting te vinden.
Lees meer...
 
Dammen bij Jansen Totaal Wonen Afdrukken
maandag 13 april 2009
Jansen Totaal Wonen is de hoofdsponsor van het NK Dammen. Daarom wilde de jubilerende Damvereniging VBI graag een damactiviteit organiseren bij de Huissense meubelgigant. Tweede Paasdag is een drukke winkeldag en dat leek dus het meest geschikte tijdstip.

Door de vereniging werden twee coryfeeën ingezet. Guntis Valneris en Gérard Jansen waren bereid gevonden om hun medewerking te verlenen. Voor de bezoekers was er de mogelijkheid aan een 'potje vechten tegen de paashaas' mee te doen. Daarbij krijgt de bezoeker vijf minuten speeltijd en Gérard respectievelijk Guntis één minuut. Wie door de klok gaat verliest en een wedstrijd wordt ook verloren als alle schijven van het bord van hun tegenstander verdwenen zijn.
Ook gaven de beide grootmeesters korte damlessen aan de kinderen die even door hun ouders werden achtergelaten terwijl zij de winkel bezochten. Voor een geplande simultaan bleek minder belangstelling. Niettemin mochten een vijftiental bezoekers cadeaubonnen in ontvangst nemen die door Jansen Totaal Wonen beschikbaar werden gesteld en die verzilverd konden worden bij De Kookhemel, ook een onderdeel van het bedrijf.

  

 
Kees Thijssen breekt remiseban Afdrukken
maandag 13 april 2009
Vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen heeft in de zevende ronde van het Nederlands kampioenschap zijn remiseban gebroken. De 33-jarige Amsterdammer had in het NK 21 (!) achtereenvolgende partijen remise gespeeld.
Lees meer...
 
Eerste analyses van Guntis Valneris Afdrukken
maandag 13 april 2009
Guntis Valneris heeft inmiddels zijn eerste analyses en annotaties gereed.
Hij heeft de derde en vierde ronde bekeken.

Zie analyse
 
Winstkansen niet besteed aan topdammers Afdrukken
zondag 12 april 2009
Vijfvoudig kampioen van Nederland Kees Thijssen merkte tijdens de explicaties van de ronde van gisteren nog maar eens op dat de remisemarge in het dammen naar zijn mening te groot is. Een toeschouwer wierp tegen dat dat wellicht juist mag zijn, maar dat er ook veel kansen gemist worden.
Lees meer...
 
Uitstel? Afstel? Een nul uitdelen? Afdrukken
zondag 12 april 2009
Ziek, zwak en misselijk. Het is van alle tijden en het komt ook in alle sporten voor, zo ook in de damsport. Maar toen vanmorgen Boudewijn Derkx bij aanvang van zijn partij tegen Pim Meurs aangaf niet te kunnen spelen, zat de wedstrijdleiding met de handen in het haar.
Lees meer...
 
Derkx - Meurs begint om 16.00 uur Afdrukken
zondag 12 april 2009
Na overleg met de betrokkenen heeft wedstrijdleider Gert van Willigen de partij Boudewijn Derkx - Pim Meurs vastgesteld om 16.00 uur vandaag.
 
Partij Derkx - Meurs uitgesteld Afdrukken
zondag 12 april 2009
Boudewijn Derkx heeft zich ziek gemeld. De partij Boudewijn Derkx - Pim Meurs is daarom uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de partij wordt gespeeld.
 
Spannende ronde, weinig winstpartijen Afdrukken
zaterdag 11 april 2009
In de vijfde ronde van het Nederlands damkampioenschap kwam geen van de titelkandidaten tot winst. Koploper Roel Boomstra kwam niet verder dan remise tegen Boudewijn Derkx. Medekoploper en titelverdediger Ron Heusdens speelde de partij van de dag tegen Alexander Baljakin.
Lees meer...
 
Wim van der Kooij als enige naar winst Afdrukken
vrijdag 10 april 2009
De vierde ronde van het Nederlands damkampioenschap was de tweede ronde op Goede Vrijdag. Het was te merken dat de ochtendzitting de spelers niet in de koude kleren was gaan zitten. De helden waren vermoeid.
Lees meer...
 
Twee partijen op een dag, ja en nee... Afdrukken
vrijdag 10 april 2009
Een hoogst enkele keer worden op een damtoernooi twee partijen op één dag gespeeld. Een dampartij op topniveau duurt gemiddeld vier tot zes uur. Twee partijen op één dag, acht tot twaalf uur, is dus wel wat veel van het goede.
Lees meer...
 
Heusdens achterhaalt koploper Boomstra Afdrukken
vrijdag 10 april 2009
Roel Boomstra heeft zijn positie in de derde ronde van het Nederlands damkampioenschap op stijlvolle wijze geconsolideerd. De aanval van vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen sloeg de 16-jarige debutant met verve af.
Lees meer...
 
Boomstra alleen op kop in NK dammen Afdrukken
donderdag 09 april 2009
Debutant Roel Boomstra blijft verbazen bij het Nederlands kampioenschap. De 16-jarige scholier uit Emmen won ook zijn tweede partij, nu ten koste van Wim van der Kooij. Het feit dat Boomstra won was niet zo verrassend, maar de manier waarop was meer dan indrukwekkend.
Lees meer...
 
Uitzending gemist? Afdrukken
donderdag 09 april 2009

Uitzending Langs de Lijn van 8 april

Uitzending Studio Sport van 8 april

 
Droomstart Roel Boomstra Afdrukken
woensdag 08 april 2009
Het 92e damkampioenschap van Nederland is op sensationele wijze van start gegaan. De openingsronde in het Huissense Koelhuis was nog maar net begonnen toen de 16-jarige debutant Roel Boomstra een daverende slagzet uitvoerde tegen titelkandidaat Alexander Baljakin.
Lees meer...
 
Jansen Totaal Wonen NK van start Afdrukken
woensdag 08 april 2009
Onder belangstelling van Studio Sport en Langs de Lijn ging het Jansen Totaal Wonen NK dammen van start. Voor de gemiddelde toeschouwer is dit een hoogst ongebruikelijke openingszin voor een artikel in de damsport.
Lees meer...
 
Ondertekening convenant Afdrukken
woensdag 08 april 2009
Bij de opening van het NK is een convenant ondertekend door Jeroen van den Akker en Sven Winkel namens de Nederlandse topdammers en Haitze Meurs en Gert van Willigen namens het KNDB-bestuur.
Lees meer...
 
Elektronische borden tijdens NK Afdrukken
woensdag 08 april 2009
Na diverse tests zijn de e-borden gearriveerd in Huissen. De partijen zijn dus ook live via deze borden te volgen.
Ga naar Livedraughts
 
Historisch convenant op komst Afdrukken
zaterdag 04 april 2009
Tijdens de opening van het NK dammen in Huissen op woensdag 8 april zal om 11.00 uur een historisch convenant tussen voormalig jeugdwereldkampioen Jeroen van den Akker namens de topspelers en het KNDB-bestuur worden getekend. Daarna zal in 't Koelhuis in Huissen de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap beginnen waarin de zestienjarige Roel Boomstra de jongste debutant sinds Ton Sijbrands en Harm Wiersma is en volgens kenners eindigt de vergelijking daar niet...
 
Roel Boomstra exponent nieuwe lichting topspelers Afdrukken
dinsdag 24 maart 2009
HUISSEN – Harm Wiersma was dertien toen hij in 1967 met een derde plaats achter de vier jaar oudere kampioen Ton Sijbrands en oud-wereldkampioen Piet Roozenburg debuteerde op het Nederlandse kampioenschap dammen. Roel Boomstra is zestien als hij volgende maand zijn opwachting mag maken tussen de nationale damelite.
Lees meer...
 
NK toch kwalificatietoernooi WK Afdrukken
woensdag 18 maart 2009
Deze week ontving de KNDB het heugelijke nieuws van de FMJD bij monde van 'Executive Vice President' Harry Otten dat via het NK in Huissen toch nog een plaats voor het WK te verdienen is.
Lees meer...
 
NK 2009 in Huissen Afdrukken
zaterdag 14 maart 2009

Jansen Totaal Wonen is de hoofdsponsor

logo nk 2009
Damvereniging VBI viert in 2009 haar 75-jarig jubileum. In verband daarmee worden een aantal feestelijkheden en activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt daarvan is de organisatie van het Nederlands Kampioenschap dammen individueel.
Het belangrijkste damtoernooi van Nederland wordt gehouden van 8 tot 18 april 2009. De locatie is 't Koelhuis in Huissen.

 

Lees meer...
 

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa