Damvereniging VBI Afdrukken

1934 - Damvereniging VBI - 2009

Damvereniging VBI viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Wat in 1934 begon met een vijftal jonge damenthousiasten, groeide in die jaren uit tot een der meest gerenommeerde damverenigingen in Nederland. Damvereniging VBI wist sinds 1963 maar liefst tien maal het Nederlands kampioenschap voor clubteams te veroveren en ook dit seizoen spelen de Huissenaren in de barrage om de nationale titel.

Aan dit persoonlijk NK nemen twee spelers van Damvereniging VBI deel, Alexander Baljakin en Pim Meurs. Maar Damvereniging VBI is veel meer dan het eerste team. De jeugdafdeling staat na een herstart in 2001 weer als een huis. Jaarlijks doen onze jonge spelers en speelsters mee met de belangrijkste nationale wedstrijden en er gaat nauwelijks een jaar voorbij of er wordt wel een of ander nationaal kampioenschap binnengehaald. Het is inderdaad de jeugdafdeling - met op dit moment 48 leden-  die zorg draagt voor de continuïteit van de vereniging.

De vereniging kan haar ambities alleen waarmaken doordat zij diep geworteld is in de Huissense - en de laatste jaren ook Lingewaardse - gemeenschap. De sponsors zijn verenigd in de Club van Vrienden van Damvereniging VBI die 66 leden telt. Vrijwel zonder uitzondering is hun motivatie dat zij trots zijn op de vereniging in hun kleine stadje die zo’n vooraanstaande positie bekleedt in de damwereld.

Dat is ook de reden dat Damvereniging VBI zich binnen de damwereld laat zien op het organisatorisch vlak. Sinds 1984 is dit het vijfde NK dat door de vereniging wordt georganiseerd en het is al weer het vierde achtereenvolgende jaar dat wij het NK pupillen (dit jaar inclusief de meisjes) organiseren.

Wij zijn trots op onze bloeiende vereniging en gaan met frisse moed op naar het eeuwfeest dat wij in 2034 willen vieren.

Website: www.dvvbi.nl
 
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa