Gemeente Lingewaard Afdrukken

Een bezoekje Lingewaard is een goede zet!

Lingewaard is een landelijk aantrekkelijke gemeente met zeven kernen, rustiek gelegen tussen de dynamische steden Arnhem en Nijmegen. Het is een prachtige uitvalsbasis voor fietsen over dijken en wandelen door de uiterwaarden langs Nederrijn, Waal en Pannerdensch Kanaal waar u kans maakt kuddes wilde Galloway runderen en Koniks paarden te ontmoeten.

Het landelijke komt niet alleen in de natuur tot uitdrukking. Met de vele tuinderijen, gespecialiseerd in de teelt van bloemen en groenten, is Lingewaard ook wel het Westland van het oosten. Hiermee is direct een belangrijke economische ader genoemd die tezamen met de bij de rivieren behorende scheepswerven, steenfabrieken en betonindustrie een bron van werkgelegenheid vormt voor de 45.000 inwoners die Lingewaard rijk is.

Deze inwoners wonen verspreid in de kernen Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen en Ressen..

Elke woonkern heeft een eigen karakter waarin jaarlijks veel evenementen georganiseerd worden zoals het Kersenfeest in Gendt, de Bemmelse Dweildag, de Huissense Dag en de Ponymarkt in Bemmel.

Andere typische evenementen zijn de verschillende schutters-en gildefeesten.

Lingewaard is ook een sportieve gemeente. Bekende sporters afkomstig uit onze gemeente zijn Stijn Schaars, Mirjam Melchers en Lindsey Verhaegh. Belangrijke sportieve evenementen zijn de HAN-KAN marathon, de Vierdaagse van Nijmegen die een spetterende doorkomst in Lingewaard kent, de kortebaandraverij en dit jaar natuurlijk het Nederlands Damkampioenschap.

Een toeristische attractie is het authentieke Middeleeuwse kasteel “De Doornenburg” met heuse slotgracht, waar u beslist een kijkje in moet nemen. Een nieuwe toekomstige toeristische attractie is het Fort Pannerden dat waarschijnlijk in 2011 voor publiek geopend zal zijn.

De komende vijftien jaar ontwikkelt zich in Lingewaard en omgeving het 1500 ha groot recreatie en natuurgebied “Park Lingezegen” tussen de Rijn en de Waal, waardoor Lingewaard nog interessanter wordt voor een dagje uit.

Kortom een bezoek aan Lingewaard is zeker de moeite waard!

Website : www.lingewaard.nl

 
https://

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa