Damvereniging VBI Afdrukken

1934 - Damvereniging VBI - 2009

Damvereniging VBI viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Wat in 1934 begon met een vijftal jonge damenthousiasten, groeide in die jaren uit tot een der meest gerenommeerde damverenigingen in Nederland. Damvereniging VBI wist sinds 1963 maar liefst tien maal het Nederlands kampioenschap voor clubteams te veroveren en ook dit seizoen spelen de Huissenaren in de barrage om de nationale titel.

Aan dit persoonlijk NK nemen twee spelers van Damvereniging VBI deel, Alexander Baljakin en Pim Meurs. Maar Damvereniging VBI is veel meer dan het eerste team. De jeugdafdeling staat na een herstart in 2001 weer als een huis. Jaarlijks doen onze jonge spelers en speelsters mee met de belangrijkste nationale wedstrijden en er gaat nauwelijks een jaar voorbij of er wordt wel een of ander nationaal kampioenschap binnengehaald. Het is inderdaad de jeugdafdeling - met op dit moment 48 leden-  die zorg draagt voor de continuïteit van de vereniging.

De vereniging kan haar ambities alleen waarmaken doordat zij diep geworteld is in de Huissense - en de laatste jaren ook Lingewaardse - gemeenschap. De sponsors zijn verenigd in de Club van Vrienden van Damvereniging VBI die 66 leden telt. Vrijwel zonder uitzondering is hun motivatie dat zij trots zijn op de vereniging in hun kleine stadje die zo’n vooraanstaande positie bekleedt in de damwereld.

Dat is ook de reden dat Damvereniging VBI zich binnen de damwereld laat zien op het organisatorisch vlak. Sinds 1984 is dit het vijfde NK dat door de vereniging wordt georganiseerd en het is al weer het vierde achtereenvolgende jaar dat wij het NK pupillen (dit jaar inclusief de meisjes) organiseren.

Wij zijn trots op onze bloeiende vereniging en gaan met frisse moed op naar het eeuwfeest dat wij in 2034 willen vieren.

Website: www.dvvbi.nl
 
Gemeente Lingewaard Afdrukken

Een bezoekje Lingewaard is een goede zet!

Lingewaard is een landelijk aantrekkelijke gemeente met zeven kernen, rustiek gelegen tussen de dynamische steden Arnhem en Nijmegen. Het is een prachtige uitvalsbasis voor fietsen over dijken en wandelen door de uiterwaarden langs Nederrijn, Waal en Pannerdensch Kanaal waar u kans maakt kuddes wilde Galloway runderen en Koniks paarden te ontmoeten.

Het landelijke komt niet alleen in de natuur tot uitdrukking. Met de vele tuinderijen, gespecialiseerd in de teelt van bloemen en groenten, is Lingewaard ook wel het Westland van het oosten. Hiermee is direct een belangrijke economische ader genoemd die tezamen met de bij de rivieren behorende scheepswerven, steenfabrieken en betonindustrie een bron van werkgelegenheid vormt voor de 45.000 inwoners die Lingewaard rijk is.

Deze inwoners wonen verspreid in de kernen Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen en Ressen..

Elke woonkern heeft een eigen karakter waarin jaarlijks veel evenementen georganiseerd worden zoals het Kersenfeest in Gendt, de Bemmelse Dweildag, de Huissense Dag en de Ponymarkt in Bemmel.

Andere typische evenementen zijn de verschillende schutters-en gildefeesten.

Lingewaard is ook een sportieve gemeente. Bekende sporters afkomstig uit onze gemeente zijn Stijn Schaars, Mirjam Melchers en Lindsey Verhaegh. Belangrijke sportieve evenementen zijn de HAN-KAN marathon, de Vierdaagse van Nijmegen die een spetterende doorkomst in Lingewaard kent, de kortebaandraverij en dit jaar natuurlijk het Nederlands Damkampioenschap.

Een toeristische attractie is het authentieke Middeleeuwse kasteel “De Doornenburg” met heuse slotgracht, waar u beslist een kijkje in moet nemen. Een nieuwe toekomstige toeristische attractie is het Fort Pannerden dat waarschijnlijk in 2011 voor publiek geopend zal zijn.

De komende vijftien jaar ontwikkelt zich in Lingewaard en omgeving het 1500 ha groot recreatie en natuurgebied “Park Lingezegen” tussen de Rijn en de Waal, waardoor Lingewaard nog interessanter wordt voor een dagje uit.

Kortom een bezoek aan Lingewaard is zeker de moeite waard!

Website : www.lingewaard.nl

 
(Pers)contact Afdrukken
P.P.H. (Paul) Visser
Korte Loostraat 36
6851 MZ Huissen
0625-188693
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Accommodatie Afdrukken
't Koelhuis
Koelhuisstraat 3
6861 NB Huissen
026-3252628


Grotere kaart weergeven
 
Organisatie Afdrukken

J.G.W. (Joop) Hendriksen, voorzitter Damvereniging VBI
P.P.H. (Paul) Visser, secretaris Damvereniging VBI
J.P.J. (Joost) Hendriksen, penningmeester Damvereniging VBI
J.J.P. (Jo) ten Westeneind, bestuurslid Damvereniging VBI
G. (Gert) van Willigen, bestuurslid persoonlijke wedstrijden KNDB

 
Erecomité Afdrukken

H.H. (Harry) de Vries, burgemeester van de gemeente Lingewaard
H. (Haitze) Meurs, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Dambond
J.G.W. (Joop) Hendriksen, voorzitter Damvereniging VBI
H.G.D. (Henny) Jansen, Jansen Totaal Wonen
M.H. (Martin) Koppenhol, VBI

 

Jansen Totaal Wonen

Lingewaard

KNDB

VBI

Agipa